Снимка PexelsАтаките срещу Беларус продължават. Лидерката на беларуската опозиция Светлана Тихановска

...
Снимка PexelsАтаките срещу Беларус продължават. Лидерката на беларуската опозиция Светлана Тихановска
Коментари Харесай

Тихановска към САЩ: Трябва да има още санкции срещу Беларус

Снимка Pexels

Атаките против Беларус не престават. 

Лидерката на беларуската съпротива Светлана Тихановска разгласи, че е поискала от Съединени американски щати още наказания против лица и компании, подкрепящи държавното управление на Беларус, съобщи " Ройтерс ". 

Администрацията на американския президент Джо Байдън разгласи в петък, че изготвя лист с целенасочени наказания против основни членове на беларуското държавно управление след насилственото приземяване от беларуските управляващи на пътнически аероплан и ареста на журналиста Роман Протасевич и неговата другарка София Сапега. 

В изявлението си в литовската столица Вилнюс, където живее тя, Тихановнска съобщи, че приветства решението на Съединени американски щати да наложат наказания против беларуските държавни петролни компании, считано от 3 юни.

" Но ние също по този начин желаеме спомагателни ограничения в целенасочени наказания против предприятия и лица, подкрепящи режима ", сподели Цихановская след среща с демократични и републикански сенатори от Комитета за външни връзки на Съединени американски щати.

" Санкциите би трябвало да оказват помощ за прекъсване на насилието и да оказват помощ за освобождението на всички политически пандизчии ", добави тя.

Сенаторът Жана Шахин съобщи пред кореспонденти, че президентът на Беларус Александър Лукашенко би трябвало неотложно да освободи Протасевич и Сапега и незасегнат, а Лукашенко ще носи отговорност за тяхното богатство.

Съединените щати ще създадат всичко допустимо, с цел да поддържат напъните на белоруския народ към демокрацията, добави Шахин.

" За Лукашенко, споделям, е време да отидете. Направете място за демократично определен водач, по-достоен за вашия народ ", сподели Шахин.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР